Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

Kontaktformulär
Skickar

Responsiv hemsida

Responsiv webbdesign (från det engelska Responsive Web Design, RWD) är den teknik som gör det möjligt att vi inte längre behöver producera olika versioner av webbplatsen för olika skärmupplösningar. Tidigare blev det mycket merjobb då man tvingades hantera två webbplatser, en version för desktop och en version för mobil med olika url:er. Istället förändras layouten beroende på skärmstorlek och skärmupplösning, kolumner, typografi och bilder anpassas automatiskt. Arbetet med designen har dock blivit mer tidskrävande och komplext, då alla designelement är ”flytande”. Detta är en ny utmaning då utgångspunkten tidigare var att man alltid hade ”fasta ramar” att förhålla sig till. Det nya bygger bland annat på att webbutvecklare anger sidelementens storlekar i procent relativt skärmens storlek istället för absoluta storlekar mätt i pixlar eller em.

Mobilt surfande utgör en markant del av all online-kommunikation och de företag som blundar för den här utvecklingen kommer automatiskt att ge många potentiella kunder ett dåligt bemötande. När vi surfar i mobilen har vi ofta dåligt tålamod och 79% vänder direkt och letar efter en annan sida om de möts av en dålig upplevelse enligt Google.

Varför mobilanpassad hemsida?

  • Enklare navigation.
  • Bättre överblick över innehåll och struktur.
  • Snabbare laddningstider.
  • Möjlighet att presentera informationen som är relevant i mobila situationer.
  • Du kan ta tillvara och integrera mobilens funktionalitet i samband med att du interagerar på hemsidan t ex ringa, positionering, ta bilder etc.
  • Visa att ni ligger  i framkanten.
  • Idag blir ni bortvalda om kommunikation inte är lättillgänglig på mobila plattformar.

Mobilen är idag navet för all kommunikation

2013 slog responsiv design igenom på allvar. Utvecklingen har lett till att mobilen idag utgör själva navet för all kommunikation i de flesta människors vardag. Stora målgrupper surfar inte på nätet från annat än sina mobiler och det innebär att det är genom den skärmen de kommer att möta ditt företag. Det var inte många år sedan vi inte alls brydde sig om mobilen ur ett marknadsföringsperspektiv till att den idag blivit den absolut viktigaste kanalen.

Den 21 april 2015 ändrade Google sina spelregler för sökningar som görs från mobila enheter.
En mobilanpassade hemsida rankas idag högre i Googles sökresultat samtidigt som de webbplatser som saknar mobilanpassning faller i ranking.

Kolla om din webbplats är ”mobile friendly”.

77 procent har en smartmobil och 59 procent har en surfplatta i Sverige. I genomsnitt använder vi internet totalt 21 timmar i veckan, där över 8 timmar utgörs av mobilt surfande, enligt IIS nya rapport Svenskarna och internet 2015. Svenskarna och internet är en årlig rapport från IIS som har till syfte att kartlägga utveckling och förändring av internetanvändningen hos den svenska befolkningen.

Vi producerar mobila responsiva hemsidor

Den tekniska utvecklingen går oerhört snabbt och det är lätt att stå bredvid och inte riktigt förstå vad som sker – speciellt om du vill vara med tidigt där många av de framtida affärerna ligger. Digital närvaro handlar ofta om att ta beslut idag som påverkar hur mycket din webbplats genererar tillbaka i form av nya affärer flera månader och år fram i tiden.

Vi har mycket stor erfarenhet av att producera mobila hemsidor och det är nu över 10 är sedan vi producerade vår första mobilanpassade hemsida. Den nya tekniken med responsiv design har vi jobbat med sedan det introducerades för ca fyra år sedan.
Kontakta oss för ett möte så berätta vi hur ni skaffar en framtidssäker responsiv hemsida stockholm.

Läs mer om vår webbproduktion